By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Sunday, 11-Nov-2007 05:50 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Part 3 @@

tgh babai2 nak pi shimane
grup foto - wajib
lam bas sempat tdo2
View all 61 photos...
Aktiviti dah makin byk, keje pun makin banyak hehe. So antara aktiviti yang telah kami jalankan :

Day 5:

1) Bertolak dari JICA Hirishima ke Matsue, Shimane
- Pemandangan sepanjang perjalanan sgtla cantiknya
2) Menginap di New Urban Hotel, Matsue
- Dapat bilik sorang gak huhu. Disambut meriah siap ngan bendera Malaysia (walaupun terbalik )). Briefing sikit and terus sambung dengan perbincangan kumpulan. BAgi masa untuk berfikir 5 menet jek then terus kene present .
3) Malam kua makan kat restoran - tak ingat nama. First time nak order makanan Jepun. Order jek dekat sejam sebab masing2 tak paham ckp omputeh. Mmg susah nak makan kat sini, esp nak carik yg halal. Makanan malam tu boleh tahan la (sebab dah lapar kot). Layanan tuan kedai mmg cukop happening . Terhibur dibuatnya

Day 6 :

1) Pagi2 dah bersiap untuk kunjungan hormat ke Pejabat Gabenor Kerajaan Negeri Shimane.
2) Ceramah
3) LAwatan ke Taman Samurai - Ala2 tempat besejarah
4) Lawatan ke Fujitsu
- Di bawa masuk ke kilang membuat Lap Top. Barula tau betapa susahnya nak kerja kilang nih. Serba serbi kene pantas. hehe
5) Malam - Makan masakan sendiri = telor rebus, sambal ikan bilis, serunding, kobis mentah n nasik impit. Yummyyy

Miss my 2 heroes. Tak saba nak balik



Tuesday, 6-Nov-2007 13:18 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Nihon - Part 2 @@

Lucky num mamy = 10 :)
Opening by CEO
all of us lam kelas
View all 76 photos...
Second Day (04/11/07 – Monday)

Orientation day
1) Opening
2) JICA Regstration
3) Tour to Hiroshima International Plaza (Tempat kusus) - Leh tahan besar rupanya
4) Briefing – Medical card, Meal plan, Allowances, Bank Card n etc
5) JICA program orientation
6) Meteing with travel agent
7) Malam Chatting kat bilik je + koling2 anakanda ku techenta huhu. Miss u bebeh


Third Day (05/11/07 – Tuesday)

1) Lecture on Society and Culture of Japan – ala2 kenali Jepun la
2) The best part – Hiroshima City Tour 
- Ke Saijo Station by JICA Bus
- Naik train ke station Hiroshima
- Tour to Peace Memorial Park n Museum
- Ke Mitsui Sumitomo Bank – Kua elaun (makcik kayo sat hehe)
- Pi window soping kat Hondori - Mahal!!!!

all of us


PAntang npk kamera masing2 hehe


ecececce layan ar ek


Sunday, 4-Nov-2007 13:47 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Japan - Part 1 @@

Kat epot lepas windo sat huhu
lam tren nak ke international terminal
sempat lg tu
View all 47 photos...
Alhamdulillah... mamy dah pun selamat menjejakkan kaki di tanah Matahari Terbit = Jepun. Mamy akan stay kat sini for 18 days sbb ada training = Young Leaders Training Programme In IT sponsored by JICA.
Fuhhh kali ni mmg lama gila kene tinggal ADAM . 2 minggu sblm pegi lg da rasa semcm jek esp time tdo ngan dia. Baru naik flight da start windo. Aduhla.... Semoga tuhan kuatkan hati mamy... Aminnn

What a tiring journey.

KLIA - Tokyo = 6 Hours ++
Tokyo - Hiroshima = 2 hours ++

Almost 8 hours lam flight. Bagi yang tak biasa travel by plane lama2 mcm mamy ni mmg memenatkan la huhu. Kami smpi di Narita Airport around 6.45 am. Then kene belari pulak naik bas ke Haneda Airport untuk kejar flight ke Hiroshima. Sampai di JICA Centre Hiroshima lak around 12.30 pm. Kat training centre ni dapat bilik sorang satu. Leh tahan la bilik dia. Kemudahan sume cukop, esp INTERNETTT hehe. Tu yang leh hapdet fp ni, sbb arini tade activity lg . Esok2 tatau la kan

Petang tu kami pusing2 satu bandar Hiroshima. Leh tahan sejuk gak la 14 degree. Pegi naik bas then balik JALAN KAKIII (about 10 km) huhu. Can u imagine.... Sebenanya kami da exited nak pi town, smpi terlupa nak tanya org JICA tu cara nak balik hehe. Leh tanya cara nak pi jek. Leh tahan la kan, bukan salah ibu mengandung kata org. Mamy dan kamera mmg taleh dipisahkan . So, enjoice the piccas



Sunday, 28-Oct-2007 07:56 Email | Share | | Bookmark
@@ Rumah Terbuka Di Teratak Hamba - Villa Momemy :).... @@

b4 org mai
 
pasang kemah kecik je
View all 85 photos...
Alhamdulillah... semalam kami bejaya gak buat makan2 sket sempena hari raya kali ni. Buat kecik2 je. Jemput sedara mara terdekat and kawan2 sket. Sebenarnya memula tak plan pun nak buat open house taun ni, tapi Dady Adam + his frens plan nak buat small reunion bebudak skolah derang dulu. Dady dapat gather around 20 family. Fuh...mmg ramai + hapening. So mana2 member mamy yang ada kol nak mai n tinggal dekat2 tu mamy ajak la skali. Sorry kalau ada yang tak sempat nak invite ye. Tapi bebila pun still leh mai dialu-alukan.

Mmg letih sungguh, bayangkanla start as early as 10 am (ni kes tamo betembung ramai2 la nih, maklumla umah bukan beso mana) and finish nearly 11 pm. Fuhhhhhh almost 12 hours tanpa henti. But kami sangat2 puas ati dapat jumpa n jamu sedara mara n kawan-kawan. Harap semuanya happy wif the foods k. Maafla kalau ada yg tak terlayan.

k enjoice the piccas


Wednesday, 24-Oct-2007 06:57 Email | Share | | Bookmark
@@ Bila Adam mai opish :) @@

Br shampai malu2 kucin lg
dia start da ngemas
menulih lak, pastu abih sume dia padam
View all 18 photos...
Mamy antara yang masuk keje awal kat opish mamy = ari jemaat (awal keee ). Mmg tak ramai lg yg da masuk keje time tu. That day Anty Ct n Anty Lala bwk Pami n Waida mai opish sbb pengasuh takde (tp tade lak gamba waida isk, lupa nak snap) . So pas lunch tu mamy terasa lak nak pi amik Adam . Saja suka2. Biasala kalau dah namanya Adam Hakimy mana leh duk diam. Kemain lg dia duk mengemas. Abih segala benda atas meja. Mamy umpan ngan biskut terus duk diam sat. Pas abih mamam start ngemas balik huhu. Layan arrr





[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net