By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 28-Nov-2007 17:09 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Part 7 @@

kat dan dan net
ngan nenek yg kawaii
lam kelas
View all 60 photos...
Xtvt bagi entry kali ni =

1) Melawat ke Dan dan Net (Syarikat telekomunikasi) - Kat sini kami amik gamba ngan aksi melekat kat dinding n mcm2 aksi mencabar yg lain . Kes tade keje la nih hehe. Syiok ar jd model
2) Pastu visit Kuil apa tah namanya - besar gileee

Esoknya:

3) Pi Izumo Science Center (ala2 pusat sains negara la) - Jakun gak la duk main segala mcm benda lam tu
4) Sekolah Rendah di Izumo - kiut2 bangetttt budak2 kat sini. Yang besnya budak2 tu siap mintak mamy sain otograp . Rasa gelemer cam artis lak time tu hehe.
5) Sekolah menengah kat Izumo gak - Kat sekolah ni kami try satu seni mempertahankan diri (Kendu namanya). Mamy sorang jek pompuan yg berani nak try even menggigil2 satu badan. Sebab coach dia da habaq kitaorg jek leh attack, tade balasan dr pihak lawan wakkaa tu yg bani tu. Tapi tak sampai ati lak nak bantai beriya2 hehe. Cuma pakaian mamy time tu tak bape nak sesuai sbb da siap2 pakai utk ke umah keluarga angkat. Pakai irama malaysia tapi nak besukan huhu. Kalau lawan betol2 sure kalah tanpa betanding .

Selepas tu kami di hantar ke satu tempat untuk tunggu keluarga angkat mai amik. Perasaan taleh nak habaq la time tu, bercampo baur. Siap bayang yg bukan2. TAkut gile la. Yela nak duk ngan org Jepun kan. 2 malam lak tu huhu. Yang buat lg sedey tu mamy n lagik 3 org kene anta kat tempat paling jauh. Ala2 pedalaman la lebey kurang. Kami kene pi awai sket, naik kete. Yang lain2 tu bantai babai mcm nak rak. Mcm takan jumpa lg jek. Terasa sayu mcm kene kua AF lak masa tu huh. Kejam sungguh.

Tungguuu episod berikutnya...to be continue

begambo ngan hulk hogan


Model2 sambilan



Tuesday, 27-Nov-2007 10:56 Email | Share | | Bookmark
@@ Sama ke???? hehe - My Celebrity Look-Alikes @@

Tadi time boring2 kat opish mamy saja gatai2 try mende alah ni. Mmg lawak sungguh bila tgk result yg kua wakaka. Especially si minah pakai sari tuh. Aduhla. Tang mana yg sama pun tatau la . Layankan jek...

Inila hasilnya hehe


Kalau ada yg nak mencuba nasib.. Mana tau sama ngan kublai khan
http://www.myheritage.com/FP/Company/celebrity-collage-2.php



Sunday, 25-Nov-2007 12:03 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Part 6 @@

kat bell system
 
 
View all 48 photos...
Alhamdulillahhh.... mamy dah selamat menjejakkan kaki ke bumi Malaysia hehe . Semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah jugak mamy dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang kat Jepang. Maklumla cuaca kat sana tak menentu, ada yg sampai -2 huhu. Mmg rasa cam nak beku.

Perasaan kat KLIA tu mmg tak dpt digambarkan. Bedup dap dup dap jek jantung tak saba2 nak jumpa Dady n Adam. Seronoknya tuhan je yg tau. Tq Allah. Tdo malam tu Adam pelokkk jek mamy smpi tertido huhu . Agaknya dia pun windu kat mamy, jes tatau nak cakap. Pantang mamy ilang jek dr mata dia, mesti dia jerit mimiiii... n nanis smpila nampak muka mamy. Takut kene tinggal lg gamaknya. Bila mamy tanya mamy gi jepun lg ek, Adam tinggal ngan cik mel ek...TAK NAKK!!! katanya . Luv u bebeh

Demi permintaan geng2 ke Jepang mamy akan haplod gak baki2 gamba yg ada. Kalau sapa2 yg da bosan tu abaikan jekla yek .

KAli ni mamy haplod gamba2 kami visits Matsue Technology Park and Matsue College Of Technology. Biasala xtvt tgk teknologi2 yang derang guna. Ada yang ternganga gak la tgk esp sistem2 yg bebudak sekolah ni develop. Mmg advance abih. Malam tu ada lak acara pakai n posing2 kimono hehe. Minah2 jepun tu tolong pakaikan. Kimono pinjam hotel punya jek, n ada satu tu minah jepun tu punya (yg kaler itam). Mmg leceh gak rupanya nak ikat tali kimono tu. Bepeluh gak la nak tgu siap . TApi pose tetap pose...yela bila lagik kan nak pakai kimono ahaqs.

pose selak langsir


muka2 duk tahan nafas



Sunday, 18-Nov-2007 09:18 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Part 5 @@

da nak check out
 
dr lake youth hostel
View all 81 photos...
Selepas sesi2 masak2 di Hostel, esoknya kami bertolak semula ke Hotel di Matsue. Sebelum check in, kami singgah dulu di Bandar Matsue untuk acara naik2 sampan keliling Matsue Castle dalam masa lebey kurang 40 minit. Memang sgtlaa jakun hehe. Sonok sungguh sebab pemandangan sgtlaa cantik. Yang paling jakun setiap kali lalu bawah jambatan, bumbung sampan akan diturunkan sampai betul2 muat2 kepala jek. Sume kena tunduk, kecuali pakcik sampan .

Selepas dah puas pose dgn pakcik sampan , kami ada acara belajar buat kueh tradisional Jepun. Tak ingat pulak namanya. Senang jek nak buat kueh tu rupanya. Golek2 je dah siap (sbb bahan2 sume dah ready). Mcm2 ngupe ada haha.

Kemudian acara bebas, so kami ke MAtsue Castle. Tinggi sungguh kene panjat sebelun sampai ke puncak istana tu. Gayat dibuatnya. Pemandangan dari atas mmg sgtlaa cantik jugak. Sungguh indah ciptaan tuhan. Tapi angin mmg kuat, so sejuk sampai ke tulang temulang. Dah la kebetulan hari lak hujan, fuhh.

Lepas rehat2 jap kat bilik, petang tu kami keluar lagi dgn acara nak basikal lak. Fuhhh besh gileee. LAma mamy tak naik basikal. Rasa mcm zaman kanak2 lak. KAmi pusing2 bandar n pi soping2 sket sekitar bandar Matsue.

K enjoice the piccas. Mamy miss u bebeh






Tuesday, 13-Nov-2007 09:08 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Part 4 @@

lam kelas
grup foto lg
lunch time
View all 78 photos...
Sekarang cuaca kat sini tak menentu, kadang biasa jek, kadang tu pulak sejuk sampai ke tulang huhu (13 degree pun ada ). Ditambah ngan angin yang kuat tu lg, mmg menggigil dibuatnya. Kali ni mamy nak cite xtvt seterusnya. Entry2 mamy ni mmg panjang n byk gamba sbb bukan kamera mamy sorang sebenanya, kira kami share la utk kenangan sepanjang kat sini. Bebila nanti leh tgk balik. Tu yg agak detail hehe. Layannn

Day 7

1) Lecture - The challengers for Japanese IT Companies and the Global Strategies
2) Visit to Shimane Prefectural Police Headquaters - Bes gak lawat pej polis kat sini. Yang paling bes masa kami tgh syiok pose ada sorang mamat ni suh kami pose sikit utk kamera dia. Purak2 tgk pc. Kami pun pose la, mamy lak tu yg jd pelakon utama . Tgk2 pagi soknya masuk paper!!! wakakka. Kat mesia pun tak pernah merasa masuk paper huhu. Rasa gelemer la sat time tu
3) Malam tu pi soping2 sket sekitar bandar Shimane.

Day 8

1) Malaysian Seminar - Perbincangan n bergaul wif 16 belia2 Jepun. Kami bertolak pagi ke Matsue Lakeside Youth Hostel. Tido sana sehari.

Antara aktiviti yang dijalankan kat sana :
- Acara masak2 masakan Malaysia - Memang seronok sungguh memasak. Rasa mcm nak buat kenduri kawen pun ada. Kami diminta memasak masakan yg melambangkan Malaysia untuk menjamu org2 Jepun ni. Campo2 sume skali adala dalam 40 org. Antara menu malam tu = Nasik Lemak (menu utama), Tomyam campur, Lemang segera, Rendang segera gak, cucur udang n cukodok (yg ni paling laris), jelatah, kuah kacang n goreng kepok. Perghhhh mmg makan tak hengat la sbb gian da lama tak jumpa masakan Malaysia hehe. Rasanya kami yg byk melantak dr derang . Pastulak sambal sotong terpedas, pedas gileeee. Sian org2 jepun tu tekipas2 tahan pedas . Ada 3 org mat salleh join sekaki. Derang tu lecturer kat sini. Nama laki dia = Adam huhu.

- Pas makan kami tgk video tragedi Bom Hiroshima. Leh tahan sedey gak. Pas tgk video tu ada perbincangan sket ngan belia2 jepun. Pastu pengetua hostel tu sediakan pulak pancake wif ice cream... mmg penuh sungguh perot malam tu

B4 ke Hostel tu, kami singgah ke kilang buat kueh Jepun and Jusco (lunch) + beli brg2 nak masak.

word of da day

Kawaiiiii = comel








[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net