By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Dec-2007 04:06 Email | Share | | Bookmark
@@ Adam n Co @ Zoo Negara @@

tarraaa di pagi yg hening
 
ahlil rombonganq
View all 52 photos...
Sempena RAya HAji tahun ni, Mama @ MAk Long Adam sefemeli balik raya ke KL. Derang sampai seminggu awal. So bykla masa teluang. Derang hasut mamy amik cuti Isnin tu utk bwk bebudak tu sume pi Zoo huhu. Tanpa menghampakan mamy pun amik la cuti , lg pun senin mesti tak ramai org. Sebenanya mmg dah lama mamy n dady Adam plan nak pi Zoo. Sbbnya Adam sgtla suka tgk animals, tapi asiklaa pospon. Adam mmg sonok n enjoy abih sbb ada geng nak pi sama = Kumat n Kuwish. MMg kemain bising lg mulot depa sbb teruja tgk animals tu sume live pan mata. Esp masa tgk animal show, Adam dr awal smpi abih duk tepok tangan . Cuma yang agak tak besh = bau bauan yang bucuk bangetttt huh . Esp kat kandang monyet, tak penah mandi gamaknya hehe. Da penat2 jalan tu kami tepk nak buat aksi2 magik wakaka. Lihat jela aksi2nya

Tarraaa


Sume duk pelik tgk kami pose


Wednesday, 19-Dec-2007 04:06 Email | Share | | Bookmark
@@ A Go Go Ke Bintang!!!! :) @@

tema
pentas
tarraaaa heheh
View all 46 photos...
Jumaat lepas Mamy ikut Dady pi Annual Dinner Opis Dady. Tema malam tu = 60’s huhuhu. Mamy mmg tensen tatau nak pakai baju apa. Da la dady pun kasitau last menet, mmg kelam kabut Tanya org fesyen 60’s tu camana. Esp utk yg betudung cam mamy. Bila search kat internet mostly yang seksi meksi = pendek n ketat huhuhu. Tak sesueiii. Bila baca 60’s ni yg sesuai corak abstrak n mesti bling bling. Mamy pun beli jekla asal corak ala2 abstrak, pastu mamy suh Mama Hannah jahitkan manik hehe. Dady lak memula nak pakai kemeja kotak2 tapi sbb da ramai sgt pakai cenggitu dia pun tuka pakai turtle neck wif kodroi jacket kunun2 ala2 beatles la. Layan ar kan, ingatkan kami yang paling tak kena tema. Tgk2 tak ramai pun yg pakai 60’s huh. Artis jemputan = Hattan n Cat. Mmg feeling la layan lagu2 Hattan nih, sore pun bes banget. Yang paling bes out of 20++ org, dady jd antara 5 finalis petandingan karaoke wakaka. Cayalah dady!!! Kene nyanyi lagu 60's. Tak sangka sedap gak sore dady ek hehe.

Welcome to the world Adam’s Junior..
Mamy masukkan skali gamba-gamba mamy pi melawat ibu2 baru aka bes pren2 mamy = NINA(cilok gamba je), NYAH n IMIEN. Macam janji lak nak deliver sama2. Beza seminggu jek masing2. Besnya leh pantang sama2 hehe. Congrates guys!!! Sonok ek rasa mcm baru jek smlm blajar sejarah sama2 dalam kelas , tetibe arini sume da beranak pinak. Fren 4 eva !!




Monday, 10-Dec-2007 19:16 Email | Share | | Bookmark
@@ Adam @ A Famosa Resort @@

kul 12 mlm br smpi otel
Sume da nantok, tp ini budak tamo tdo
nak pi bekpes kat koboi town
View all 56 photos...
Lama rasanya mamy tak masukkan gamba anak bujang mamy sorang nih . Asik gamba mamy jek posing hehe. Last weekend kami sefemeli + tokma coti2 malaysia ke Melaka (ikut dady training). Kami kasik cuti kat Bibik @ Emel, so Tokma la jd mangsa utk teman mamy jalan2 bila dady training . Leh tahan la A Famosa ni, tapi tadela gah mcm lam tibi tu huhu. Yang bes dapat mandi manda wif Adam kat Water World sementara tgu dady main golp. Bibik tade mamy la jd mangsa bwk dia swim. Siap naik slide bagai wakaka. Adam lak siap tamo balik, melalak2 nak cwimmm..nak cwimm adehla. Malam tu mamy sempat jumpa anty Nora n uncle Jugek + Batrisyia kat ikan bakar. Fuhh kemain garang lg si Batrisyia nih. Melalak je kejenya sbb takut ngan org hehe. Yang bes bila dia melalak, Adam yg duk sebelah pun nyangkit nanis, simpati kot . Dah nak balik tu barula dua2 sonok nak main huhu sabo jek. Skang ni da makin sonok bwk Adam jalan2 sbb dia da beso da pandai main. Esok da nak masuk 23 bulan hehe. Kejapp jek da big boy baby mamy nih. Lap u bebeh...muahss

Bucuk mamy n dady


Monday, 3-Dec-2007 18:41 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Final Episode :) @@

barisan juri
tgh pizen
gigil gak la
View all 81 photos...
Akhirnya berakhir gak episod kat jepang nih hehe. Alhamdulillah...byk yg mamy dapat sepanjang kursus kat sana. Selain ilmu, pengalaman n bejalan, the best part is mamy dapat ramai kawan2 baru yang da mcm adik beradik even masa pegi tu sorang pun mamy tak kenal . Yela 18 ari tgk muka tuu jek kan, mestila leh close . Thanks guys sbb layan kerenah si mamy adam nih hehe. Sorry 4 everything kalau ada tegores perasaan korang.

Entry kali ni mamy mauskkan gamba2 masa :

1) Final presentation - sume kena buat report n present depan pegawai2 JICA dan yg sewaktu dengannya. Menggigil gak la, nasib 2 menet je
2) Penyampaian sijil - yeyyyyyyyyyyyy dah grad
3) Esoknya kami betolak ke Osaka (2 hours journey)
4) Sampai kat JICA Osaka around 12 pm. Makan2 pastu terus keluar menuju ke Universal Studio Osaka
5) Smpi kat universal Studio around 2 pm. JAkun gilaaaaaaaaaaaa hehhe. Teruja sungguh + tak sangka leh smpi stu. KAlau nak harap pi sendiri tatau la bila kan. So mmg kami gunakan peluang yg ada sebaiknya. Tapi kami masuk da lewat. Kul 530 da gelap. So tak byk yg sempat kami try. YAng sempat = Spiderman, jurassic park, Jaws, BAck to the future, naik roller costerrr!!! (yg ni paling atk sangka sgt, memula mmg tamo tapi kene saiko kunun bila lg nak rasa, bl da try kompommm tamo naik lg...takottttttt huhu)
6) esoknya pagi2 da betolak ke Kansai epot
7) Fly to Malaysia - yiiiihaaaaaaaaaaa (transit sejam kat singapore)
Jumpa dady n Adam... tq Allah... besyukur sungguh






Sunday, 2-Dec-2007 17:19 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Jepang - Part 8 @@

Inila otosan
mmg sempoi abih, sume pakat jeles
siap jd translator
View all 91 photos...
Entry kali ni = pic2 masa Homestay. Mcm yg mamy cite b4 this, kami kene duduk 2 hari (sorang2 lak tu) ngan keluarga angkat huhu. Mmg xtvt ni yg mamy paling seram sejak hari dapat schedule lg. Mmg mcm2 duk pk, esp part makan n mandi. Sbbnya mamy dah tau mamy akan dapat family yang duduk kat kampung. Dia tulis pekerjaan = petani. So duk bayangla umah cam cite oshin tu. Siap bayang kene mandi perigi bagai wakaka. Rupa2nya dapat family kaya raya.Pekerjaan sebenarnya = pegawai pertanian. Umah banglo besar, alat2 lam umah sume elektronik. Siap jamban pun eletronik hahha. JAkun dibuatnya. Mmg lari sungguh la dr apa yg kami duk bayangkan. Alhamdulillah... sepanjang 2 hari kat sana mamy seronok n tade masalah. Yg paling besh otosan (ayah) mamy pandai ckp melayu. Yesssssssssss mmg senang nak komunikasi .Xtvt 2 aritu =

1) Sampai2 jek makan2, berkenalan pastu tdo
2) Esoknya pas bekfes, otosan n anak pompuan dia bwk mamy gi Bandar Izumo utk acara soping2 n jalan2. KAmi pi menara tepi laut, panjat menara 50 tingkat. Huhuhu mamy yg sememangnya gayat ni memula tamo naik, tapi nak jaga ati kuatkan gakla semangat. Pas smpi atas tgk2 gayat, kua sat amik gamba (kes nak puaskan ati) terus turun balik huhu.
3) Ptg lak otosan bwk pi kebun sayur n buah + sawah. Fuhhh mmg besar sungguh tanah depa ni. Yang paling mamy respek = obasan (nenek) drg yg da umo 89 kuat lagi nak pi kebun, mmg terer.
4) Esok pg2 da besiap nak pi dewan utk acara pepisahan huhu sedey

KAt dewan :
1) Kami kene buat pesembahan depan sume keluara angkat. Kami nyanyi 3 lagu = Malaysia ku gemilang, Rasa sayang, pertemuan dan perpisahan. Mmg tacing la nak pisah ngan derang ni.
2) Pesembahan budak2 jepun yg kiut gla
3) Tetibe mamy kene panggil berucap kat depan utk wakil kawan2 yg lain. Fuhh menggigil gak la sbb tak prepare, layan jekla.
4) Acara babai2 keluarga angkat








[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net