By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Mar-2008 12:27 Email | Share | | Bookmark
@@ Meroyannnzzzzzzzzzzz :) @@

sebanyak kotak kusong nila menan yg ada hehe
opsss aksi sensored sblm memulakan larian
5 menet selepas itu
View all 24 photos...
Maapla ye disebabkan beberapa masalah teknikal, mamy telambat nak masukkan ceritera-ceriteri disebalik gamba n haplod pun sekerat jek ahaqs.

Begini ceritanya...
Last weekend seperti tahun2 sebelomnya (da mcm acara tahunan lak ahaqs) mamy + mama Danish n co + mommy Arissa telah bergerak gempur kat Mattel warehouse sale. Menteri Kewangan aka Dady Adam ada keje lain lak taun ni tapi kewajipan sbgi menteri kewangan tetap tak dilupa ahaqs, Tq dadyyy. cuma mamy kene keje keras sket la taun ni bl dady tade. Fuhhhh taun ni mmg dr kul 830 da tepacak pan pintu. Kira org petama la yang bukak pintu tu hehe. Bila depa bukak jekkk apa lagik beterabur la sume pi merampas apa yg patut. BArula mamy tau yg laju gak mamy ni lari siap leh kalahkan uncle Bozo .Tapi rasanya taun ni tak bape byk toys kalau compare ngan last year. Cuma yg besnya dapat gak cekau 2-3 benda yg beso2. Sapa2 yg lambat tu sume muka tensennn jek tgk brg lam kotak kitaorg wakakak. Sbb lambat sket jek dapat toy yg kecit2 jek la. Seperti bese yg tak payah nak berebut = Barbie hehe.

Seperti taun2 lepas gak juara jatuh kepadaaaa = MAMA DANISH + PAPA BOZO hehe. Soping mcm anak ada 8 huh. Yang penting hero mamy sonok sgt ngan hasil2 tangkapan mamy. Siap ciom mamy 5-6 kali tak benti hehe. Lap u laling


Thursday, 20-Mar-2008 11:43 Email | Share | | Bookmark
@@ Maulidur Rasul 08 @@

Peserta simpanan hehe
test kamera :)
smpi2 org da start berarak
View all 26 photos...
Alhamdulillah… tahun ni mamy terpilih pulak join group MOA ke sambutan Maulidur Rasul peringkat Kebangsaan @ Stadium Putra Bukit Jalil. Nasib baik pompuan tayah berarak hehe. Fuhhh mmg ramai tak hengat org. Nasib baju kami kaler ala2 ijau terang, senang la nak carik. Baju, tudung, brooch sume disponsor . Baju sutera lak tu, leh la tambah koleksi untuk pakai ari Khamis hehe. Tapi dek kerana tudung yang di kasik tu mamy tak brapa nak bekenan, sesuka ati jek pi pakai tudung sendirik, ahaqs. Layanla asal nampak lebey kurang (pdhal mmg lain gla ngan org lain ). Oleh kerana dalam ramai2 yg dapat pi tu tade yg ala2 geng gtu, mamy pun ajak la Tokma join ahaqs. Tokma yg sememangnya rock terus setuju nak teman mamy. Tq Tokma .

Antara 5 Tokoh Maulidur Rasul tahun ni (temasuk S. Muzaffar), mamy tertarik nak cite pasal sorang adik ni. Dia dilahirkan kurang upaya = saraf tangan tak berfungsi. Semua benda buat ngan kaki temasuklah makan dan menulis. Yang paling mamy tabik = dia dapat 8A dalam PMR br2 nih. Aduhla… tersentuh sungguh tgk video clip dia kat sekolah + kat umah. Betapa cekalnya dia nak harungi hidup. Mmg ramai yang sebak n ada yg menangis da pun (=Tokma hehe). Terus rasa insap n bersyukur kerana dikurniakan cukup sifat. Terus mamy terfikir ada yang cukop semua sifat pun tak boleh nak berjaya mcm adik ni. Kuasa Tuhan…

Lurve u Tokma...



Monday, 10-Mar-2008 09:34 Email | Share | | Bookmark
@@ Hari Mengundi Punya Cereta @@

Adamiah haha - mamy meroyan
anak sapa tatau
siap malu2 gtu
View all 33 photos...
Mmg penuh xtvt ari mengundi aritu. Dari pagi sampai ke maghrib hehe. Antara xtvtnya :

1) "Marilah mari..... pergi mengundiii...tunaikan kewajipan pada negaraaa" ewahhh. Alhamdulillah mamy dah pun pegi mengundi baru2 nih dengan selamat dan aman .Mamy mengundi kat Dewan AU2 Taman Keramat. Kalau dulu kene brator, kali nih terus jek masuk. Sbb pegi pas zohor kot. Org lain awal2 pagi da pi ngundi. Mmg heavenla tayah nak tgu lama. Dady lak ngundi kat Gombak, pun tak ramai org.

2) Lepas dady ngundi kami ke umah org tawen kat Taman Melati = kawan dady. Pas tu baru dady anta mamy lak ngundi. Dia drop mamy kat dewan tu pastu dady pi main golp. Mamy tgu Anty Kiah lak mai amik.

3) GENG GAGAK ITAM's day out
Tatau la mana mai nama geng gagak itam ni. Terus lak melekat hehe. Yang da mendaftar masuk geng ni = geng2 seumpatan kat skolah kamat dl = MAMY, NYAH, DODOT, IMIN, KIAH n NINA. Pas ngundi Si Kiah amik mamy. Memula singgah umah Imin sbb depa lom solat zohor. Sempatla mamy duk gomoi Si comey Rayyan. Makin bulat n encem si Rayyan ni. Geram nengok. Pastu kami terus ke NZ, siap booked bilik ekon lg wakaka. Sebenanya sbb tade org nak masuk stu. Apa lg sakan la begelak + mengilai. Mmg sonok sungguh. Lepas jek mamam2 tetiba rasa nak pi melawat anak masing2. Yg ni unplan, sbbnya nyah, imin ngan nina baru 3 bulan bersalin. Selang seminggu sorang . Maka bermulalah rombongan cik kiah dr umah ke umah. Last skali br umah mamy, tu pun tade gamba sbb kamera masing2 bat kong huh

Kiah je tade lam gamba


Friday, 7-Mar-2008 04:04 Email | Share | | Bookmark
@@ Adam n co Kelik Klate @@

nenekku cayang
winduuuu
smpi2 terus pose
View all 71 photos...
1-4 Mac baru nih Adam n co kelik Klate untuk jenguk nenek mamy. Yang tabesnya Dady Adam tak dapat cuti n Jijah plak tgh cuti semester, so kami balik ber-6 jek la = Tokma, Emel, Adik2 mamy – Boboi n Jijah + Adam. Rasanya da dekat setaun mamy tak balik kampong. Winduuuu sgt kat nenek mamy. Alhamdulillah…nenek sihat. Memandangkan masa balik tu demam nak pilihanraya, perang poster mmg hangat la kat klate nih. Siang malam bulan penuh hehe . Meriahhh kat kiri kanan jalan, atas bumbung pun ada huhu. Xtvt sepanjang kat Klate :

1/3/08
1) Smpi KB kul 6.30 petang
2) Pas Maghrib gi pasar minggu beli makanan

2/3/08
1) Pagi2 pi Bandar KB – Pasar CT Khatijah, Buluh Kubu dll
2) Petang pi Pantai Cinta Berahi – makan colek yummy
3) Malam pi Wakaf Che Yeh

3/3/08
1) Pagi pi Rantau Panjang
2) Balik tu singgah Bandar KB sat
3) Malam pi Airport tgk kapal landing (umah aunty mamy sebelah airport jek).
Yang paling sonok Adam la sbb tgk eyopen besar pan mata . PAstu singgah makan kat White House, Khota Bharu. Rasanya sapa org Klate mesti tau sbb kedai ni gelemerrrr n sodappp

4/3 – Pulang ke KL…

Us


Adam layan perasaan atas batu - Laut jahattt


Friday, 22-Feb-2008 02:32 Email | Share | | Bookmark
@@ Irdina's Colourful Beday BAsh :) @@

kat umah uncle fairuzie
adam tak sihat
inila org baru
View all 36 photos...
Last weekend kami ke Beday Bash si kiut Irdina. Colourful ballons are everywhere!!! mmg ctk deco aritu. Yang paling tabik spring = all the fuds dimasak sendiri oleh Mama Irdina a.k.a Kak Anna. Termasukla Beday cake and all the yummies cuppies. Cayalah Kak Ana hehe. Untung Irdina ada mama terer masak. Anyway tq for having us ye kak anna. Sori kami lewat smpi coz Adam tak bape sihat aritu, demam. So tgu dia bangun tdo baru leh pi. Termiss cake cutting huhu.

Mamy masukkan jugak pic masa pi melawat baby uncle Fairuzi (geng masa pi jepang aritu). Congrates!!!!!!!! da dapat sepasang hehe.

cinta mula berputik yaaa leh ke riniy???


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net