By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 14-May-2008 10:40 Email | Share | | Bookmark
@@ Pelik ke?? :) @@

Ayarkk kene tag looo. Kali ni by iszan. Sebenarnya mamy dah penah kena tajuk yg sama long long time ago hehe. Leh tgk kat sini Pelik ke Part 1 . Tapi tgh boring2 ni mcm syiok lak nak tambah lg 7 hahaha. Leh kan iszan, leh dapat markah bonus ... So inila hasilnya setelah dpikir-pikirkan :

1) Bila da ada anak ni camana2 pun mesti dulukan Adam, kalau soping brg dia smpi tak hengat donia esp baju n toys. Bila bab brg sendirik agak kemut la plak. Nak beli baju 39.90 pun pk 8 kali ayarkk.

2) Paling tak suka berutang ngan org, even sehengget pun kalau da balik umah baru ingat rasa nak bank in jek kat akaun dia, pdhal esok jumpa lg kat opis

3)Sgtlaaaa camera friendly okeh (gila posing), mcm leh kesan jek ada org nak amik gamba pastu otomatik jd pose kepit haha. Da dpt mcm2 gelaran da, minah kepit, minah pose, minah perasan, misswerld dll . Kalau pi memana tak bwk kamera rasa gelapnyaaa doniaku n sanggup patah balik pi amik kalau still dkt la hehe. Even pi org kawen je pun aduhla. Sebabtu agaknya Adam malas n tak ikhlas tul kalau suh begambo, sbb dr kecik mamy da asik suh posing agaknya .

4) Sgtla TAK SUKA n GELI pada sume sedara mara ulat. Smpikan kat sekolah dl sll jd mangsa bebudak laki. Pernah ada satu insiden masa kat Semsas drg pecahkan cengkerang siput b**i tu pastu letak yg dah tak bercengkerang tu lam meja mamy. Leh imagine takkkkk!!! siot tol. Tgh taip ni pun bulu roma da tegak 90 darjah. Kalau tinggalkan mamy lam satu bilik ngan sekor cacing mamy leh mati keras lam masa 2 menet huhu .

5) Sgt tak suka tgk rumah bersepah. Kalau ada satu habuk ke mende kecik skali pun kat karpet jam2 tu jugak pi kutip. Tapi part menan Adam mmg taleh nak bising la kan, kompom menjerit kalau kita kemas time dia syiok main.

6) Sgt suka beli baju tak kira la cap ayam ke, cap gombak ke asal cun n memenuhi citarasa je layannn (tp beli kat pasar tani pun ada org ingat beli kat butik ahaqs ). Sbb tu jugak la leh bukak butik utk kenkwn haha . Penggantung baju kat umah tu da dkt 5 kali runtuh huhu.

7) Kalau becakap sgt laaa laju cam ketapi. Kalau org tak biasa kompom tak paham hehe. Pastu kalau part becakap mmg pot pet pot pet. Sbb tu list ni pun panjang bejela utk setiap no ahaq.

Rasanya ramai yg da buat esemen nih. So bagi yg belom n rasa nak buat sila buat ye


Sunday, 11-May-2008 15:21 Email | Share | | Bookmark
@@ Happy Mom's Day !!! :) @@

HAPPY MOM'S DAY TO ME, TOK MA, NENEK (MY MIL) AND ALL MOMMIES OUT THERE!!

Special dedicated to PUAN SALMIAH BT. ZAINAL

MAMA, I love you
For all that you do.
I'll kiss you and hug you
Cause I know you love me, too.

It's Mother's Day
so thank you Mom
You ought to know
you're da' bomb.

U ARE THE BEST MOM IN DA WORLD

MUAhhssssssssssss...Love u Tokma!!!! for ever n ever

Sebagai mamy Adam, sebab dia tak pandai lg nak wish mamy dia ni kan hehe biar mamy yg dedicate lagu ni utk Adam . Sukaaa sgt denga lagu ni. Kebetulan Adam lahir 12 Januari lagu ni lak tajuk dia 11 Januari kira layan ar kan sari jek beza wakaka. Sejak2 da jadi mamy ni mmg tacing jek bila tiba mom's day. Terasa aura kemamyan tu melimpah ruah ahaqs. Lagu org becinta pun layan utk anak. Sukatila kan . Mamy dedicate this song to u dearie...luv u laling...muahs

Sebelas (tuka 12 ) Januari Bertemu (ni time mamy separuh nyawa lahirkan Adam)
Menjalani Kisah Cinta Ini
Naluri Berkata Engkaulah Milikku (thanks God)
Bahagia Selalu Dimiliki
Bertahun Menjalani Bersamamu (br 2 taun je )
Kunyatakan bahwa Engkaulah jiwaku

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu (Always bebeh...InsyaAllah)

Pernahku Menyakiti Hatimu (kdg2 terbabab kan )
Pernah kau melupakan janji ini (ni time Adam degil tamo denga ckp mamy haha)
Semua Karena kita ini manusia

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

Chorus:
Kau bawa diriku
Kedalam hidupmu
Kau basuh diriku
Dengan rasa sayang
Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku
Kau sentuh cintaku dengan lembut
Dengan sejuta warna




Sunday, 4-May-2008 17:32 Email | Share | | Bookmark
@@ Kenduri Kawen + NANA Beday Bash @@

on da way ke umah pantin
da smpi
pose wajib bwh kemah
View all 41 photos...
Last weekend byk pulak jemputan sana sini. Ngan jemputan org kawen yg ada 2-3 buah umah. Mamy sempat pi satu umah jek sbb tak larat nak kejor Adam. Dia skang ni main redah jek lari sana sini. Tak takut org langsung. Kecuali ada org nak pgg or dokong baru dia jerit. Kalau tak, dia buat hal dia jek lari kehulu ke hilir. Kebetulan Dady Adam out station, Si Emel lak amik cuti. Fuhhh mmg mamy jek la jadi tukang kejar. Tak larat den.

Pastu ari Ahad aritu aweqs Adam a.k.a NANA lak wat Beday Party . HAPPY BEDAY NANA DEARIE!!! hehe. Kiut sgt bakal menantu ku itew di hari jadinya. Memula Adam gud boy jek duk kat kusi, bila dia nampak jek clown terus teruja pi mintak belon. Bebudak lain ramai yg takut clown temasukla beday gel + mak budak = Anty nina (cit wat malu jek tau) . Adam gak yg rilek jek, tapi bila si clown tu dokong terus keras . Kek n fud pun sgtla sedap, mekasih la ye tuan umah jemput kami mai. Harap2 ngan prezzie dr Adam tu nana akan jd Doktor yg bejaya, aminnn .

My cutie pie..muah (potongan rambut tobek sana sini by Mona Saloon wakaka)

pak kepak kepak kepong...sanding ngan pantin kecit

ngan beday gel n bakal besan ahaqs

us


Sunday, 27-Apr-2008 12:28 Email | Share | | Bookmark
@@ Mamy @ Tranung Kite :) @@

Mesjid Kristal
cam bese
ngan zura lak
View all 35 photos...
Last week mamy ada kusus kat Kuale Ganu, 3 hari 2 malam. Dapat lak otel betol2 tgh bando, dekat lak ngan pasar payang hehe. Mmg asik nyinggah jekla kejenya, asal ada free time jek mamy ngan roomate = zura mesti ilang ke payang ahaqs . Bukan apa, batik sutera kat sana murah ya amat, lawo2 lak tu. Skang ni lak every kamis nak kene pakai batik, apa lagik kan. Rasanya raya nanti pun mamy pakai batik jek. Jimat kos hehe. Kami sempat singgah ke Masjid yang tgh pemes skang ni = Masjid Kristal. Mmg cung la mesjid nih, yela kan tgk la pulak byk mana kerajaan berhabis. Depa kata kalau mai malang lagi cung sbb siap ngan lampu2 sume. Sepanjang pintu masuk ke Mesjid Kristal ni depa bina replika2 mesjid terkenal seluruh dunia. Kagum sgt mamy tgk sbb sgt kiut dan kemas binaannya. Tapi taleh nak masuk sbb lom siap sepenuhnya. Pakat tgk dr pagar jekla. Pastu kami sempat gak merasa makang NASIK DAGANG 45 hengget hehe. Ingat tak kes sorang mokcik ni jual kepala ikang RM 45. Terus gelemer mokcik tu. Kedai dia mmg ramai gile, siap kene beratur nak cop tempat. Hmmm bleh tahan la rasanya. Tapi pekerja2 + mokcik2 tu skali ala2 eksen sket la. Maybe penat kottt ramai sgt org huhu.

Satu yg mamy tak suka kalau out station ni semestinyalah kene tinggalkan bantal bucukku yang sorang itu. Makin besar rasanya makin susah nak tinggalkan dia. Rindu tayah ckp la, lagi2 bila dia da pandai ckp mcm murai ni. Skali mamy kol mesti mcm2 dia duk ngadu. Balik2 je dr ganu mmg mamy terus pecut ke umah MIL nak amik Adam. Masa singgah nak isik minyak, adik kat petronas tu siap tanya "akak bwk laju gile ke td? Enjin akak berasap ni" wakaka. Mmg penangan rindu la tu hehe .

Pan Mesjid Kristal

Adam dpt baju ni jek hehe, pose kat umah tokma


Thursday, 17-Apr-2008 04:47 Email | Share | | Bookmark
@@ 3 taun lah...:) @@

pose wajib
on da way
ke sini (cun lak mamy amik gambo ni hehe)
View all 33 photos...
OUR 3rd ANNIVERSARY... - (15 April 2005 - 15 April 2008)

Alhamdulillah.... 15 April aritu genap 3 tahun usia perkahwinan Prince Hamdy n Princess Mona . Mcm baru jek duk sambut 2nd anniversary, tup2 da masuk 3 lak hehe. Laju sungguh masa berjalan. Alhamdulillah... mcm2 pahit, manis, tawar, masam, kelat kami dapat hadapi togeder-geder. Semoga jodoh kami berkekalan hingga ke akhir hayat...aminnn. Sesungguhnya kami bersyukur dengan segala kurniaanNya. Tq Allah.

Tahun ni kami celebrate ala kadar jek, acara makan2 je. Yang bestnya just 3 of us . Memula on 15 tu plan nak pi makan kat KL Tower, tapi las menet punya pasal da full booked. So kami pospon ke esoknya = 16 hb. Malam 15 tu kami celeb kat umah jek ngan acara makan2 cuppies yg sgtla comelsss as usual by Kak Anna . Semalam kami da pun selamat naik ke puncak KL tower buat pertama kalinya heheh. Gila jakun, nama jek org kl tapi tak penah smpi huhu. Mamy n dady pilih nak mamam kat sini pun sbb plan nak bawak Adam. Adam mmg sgt teruja ngan KLCC n KL Tower. So kalau nak suh dia duk diam kene pi tempat yg ada sangkut paut la kan. Mmg dia pun yg paling shonok. Semalam baru tau kami ber 3 ni sebenarnya gayat wakakaka. Mmg rasa semcm jek bila da smpi kat atas tu. Di tambah ngan restoran tu yg berputar fuhhh mmg bepinau gak la kepala. Nak dijadikan cite, masa mamy buat reservation depa ada tanya untuk apa. Mamy pun kasitau la utk celeb anniversary. Rupa2nya ada kezutan, memula depa announce "Puan mona wish En.Hamdy Happy 3rd Anniversary bla bla bla" pastu live band kat situ siap tujukan lagu Dealova kat kami heheh. How sweet... terasa romantik gtu ahaqs . Tapi dek kerana penyanyi tu mcm ala2 lari picing n ala2 tak apal lirik terus rosak ana punya mood hehe. Layanla.. janji ada lagu ye dak. We really enjoyed our celebration. Tq dady!!.... Luv u and Adam more n more..muahss.

Sebab baru sgt lagi buat tribute last year, so taun ni mamy link jek la ke sana ek hehe. Taun depan br buat tribute yg baru ahaqs.
http://puterimona.fotopages.com/?entry=1131185

Yummyy yumm






[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net