By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 24-Jul-2007 14:23 Email | Share | | Bookmark
@@ Trip to Bandung - Day 3 @@

All da ladies + dady hehe
on da way naik gunung
dady wif pak supir
View all 72 photos...
Day 3 we went for Sightseeing. Kami ke Gunung Tangkuban Parahu tgk volcano. Memula skali tourist guide tu bwk naik smpi puncak gunung. Tgk dari atas. Kat atas tu sejuk gileeeeeeeeeee, fuhhh smpi berkabus. Yang tak tahan tu, ramai gla org jual2 barang. Kalau setakat jual tape lg, ni siap kerumun2 pastu paksa beli. Brla mamy pahan perasaan ct nurhaliza kene kerumun wakaka . Kalau kita kata tamo smpi 1000 kali pun dia duk ikuttt gak, huh. Tensen mak.

Pas da puas amik gamba, kami turun lak dalam 4-5 km. Pastu driver tu stop kat satu area names Kawah Domas. Dari check point tu kami kene bejalan masuk utan naik turun bukit dlm 1km ++ utk pi tgk hot spring @ kawah gunung tu. Perghhsss penat tak hengat. Mcm2 ragam lam utan tu. Asik take 5 jek sbb tokma tak larat hehe. Tapi penat lelah tu kire worth it la bila da smpi tempat dituju. Sgt menakjubkan . Sgtla cntik. Tapi bila pk nak balik ke kereta kena lalu 1 km tu lg fuhhh leh pitam wakaka. Tabik spring kat the oldies esp Atok n Tokma sbb tiba ke garisan dgn jayanya .

Balik tu singgah makan kat area bwh gunung tu (tk ingat nama kedai). Mmg yummyy.

xtvt pas balik dr Sightseeing :
1) Balik otel - yg laki pi rest yg ladies sume sbg soping kat Pasar Baru hehe
2) Balik otel mandi2 mamy n dady kua pi carik factory outlet sbb ada brg yg lom jumpa = singgah dl Rumah Mode, Natural, Moda Plus. Pastu pi area Dago n etc
3) Candle light dinner bedua kat Rumah Makan Sederhana = masakan minang
4) Balik otel packing barang
5) ZZZZZzzzzzzzzzzz = letey tak hengat + satu badan sakit2 hehe

Pose ala Cleopatra ahaqs


Tuesday, 24-Jul-2007 12:52 Email | Share | | Bookmark
@@ Trip to Bandung - Day 2 @@

b4 gi soping posing dl
sementara tgu sume turun
pose kat lobi
View all 45 photos...
Xtvt hari kedua ni mmg dari pagi smpi ke malam shopping .

1) Pagi2 gi Pasar Baru - kat sini kalu nak carik telekung, kebaya, baju sepasang, tudung, subenir n
etc. Pendek kata mcm2 adaaa
2) Balik hotel anta hasil borongan
3) Pecah 2 group, group kami gi factory outlet area Riau. Sepanjang jalan factory outlet huhu. Ada
yg besh ada yg bese2 jek.
4) Having lunch at De'Palm Sundanese Restaurant - sgtla xklusif + fud kat sana sgt la sedap. Esp
Ikan apa tah nama dia, siap goreng ikan tu bediri wakaka
5) Balik hotel n rest kejap
6) Dinner at Bumbu Desa, also xklusif sgt tempat dia. Tapi fud bese2 jek.
7) Shopping area Cihampelas Walk - area ni kalau nak carik local goods. Tak ada branded house. Tapi happening gak la. Yang tak beshnya kul 9 sume da nak tutop .
Pusing hampir satu bandung sbb pak teksi silap jalan nak balik otel (ni mesti kes nak peras ugut sj ikut jalan jauh)
Balik Otel Zzzzzzzzzzzzzz



Tuesday, 24-Jul-2007 11:56 Email | Share | | Bookmark
@@ Trip to Bandung :) - Day 1 @@

just reach hotel
Arion Swiss Bel Hotel
very nice
View all 21 photos...
At last sempat gak mamy masukkan gamba2 ni sume. Tu pun sbb ramai da tanya hehe. Letey tak abih lg sebenanya. Kat opish lak keje menimbun, maklumla tinggal seminggu huhu.

Last week we went to Bandung for coti2 endon hehe. All together = 5 couples @ 10 persons which is my parents and my uncles + aunties . Mmg besh gile. But b4 that mamy nak cite betapa sakitnya pale mamy sbb nak kena tinggalkan hero kesayangan mamy yg sorang tu, uwaaaaaa . A month b4 this trip almost every night mamy duk sedey + sebak2 sbb taleh bring him along . Actually mamy n dady da nak pi buatkan pasport utk Adam. But bila mintak suggestion from those that have been there b4, sume pakat kata tayah bawak huhu. So mamy tinggalkan Adam n bibik kat umah MIL. Alhamdulillah… he’s doing great. Tapi ari2 gak Adam duk carik "ane mimi?" huhu.Satu ari 4-5 kali mamy kol Adam , bley? . Miss him sooooooooooooooooo much .

Tapi lepas mamy tgk sendiri keadaan kat sana, mamy mmg bersyukur sgt sbb tak bawak Adam. Kalau bwk jugak kompom mamy nyesal. Antara reasons =
1) Bandung is not child friendly
2) Very dusty (hidden dust) - smpi sume ahli rombongan balik bwk virus batuk
3) Nak travel from 1 place to another kene naik tut tut (ala2 van yang tade air-cond + tade pintu +
sumbat ramai2)
4) xtvt dr pg smpi malam = shopping
5) Kalau nak shopping, byk kena bejalan kaki from 1 shop to another. Kalau cuaca panas cian kat
baby.
6) Air kat sana tak bersih
7) Bandung is a place for shopping so baby bukan paham pun, buat sakit badan dia jek ikut kita.

Tu antara reasons yang mamy rasa amat konkrit sbb kalau mamy bwk jugak mmg kesian kat dia. Mesti mamy byk tinggal kat otel jek. So, baik dia main kat umah, lg selesa. Ayat yang paling senang TAK SESUAI for kids. So, for those yg ada plan nak gi sana (esp purposely 4 shopping), if u guys ada choice, better not to bring ur kids la. Tu pendapat mamy la kan . Lain org lain pendapatnya .

Ok, our xtvt for first day :
1) Check in hotel around 11 am
2) Rest2 jap
3) Kul 1 gi lunch = masakan Padang yummy – tak ingat nama kedai
4) Shopping at factory outlet = area Rumah Mode, Moda Plus, Natural etc
5) Had dinner @ Rajanya Ikan Bakar = yummy gak
6) Balik otel ZZZZzzzzzzz

Tak sempat amik byk pics sbb meroyan hehe


Monday, 16-Jul-2007 07:18 Email | Share | | Bookmark
150707 - Sanding @ Dewan Beringin

a day b4 majlis - pi tgk dewan
mamy suka this shot :)
setting dewan
View all 45 photos...
Last week uncle Hasif n Irina skali lagik jadi pengantin. Kali ni untuk majlis belah kami pulak. Alhamdulillah… semuanya berjalan lancar . Majlis was held at Dewan Beringin, Sri Gombak. Our theme color kali ni = gold n cekelat . Baru nak parking kete Adam da start tdo . Nasib baik ada bawak stroller lam kete. Orang tgh sebok2 layan tetamu Si kecit ni sedap je Zzzzzzzz. Bagus jugak sebenanya, kalau tak haru nak mengejar dia je hehe . Bila pengantin dah nak abih makan barula Adam bangun. Siap tamo turun dr stroller dia. Tapi bila da turun, satu dewan dia belari. Mana yang dia bekenan dia pi salam . Sabo jek la. Peramah telebey huhu.


Thursday, 12-Jul-2007 04:20 Email | Share | | Bookmark
@@ Our One Year n 6 Months Old Adam Hakimy..:) @@

pegang jek tak beli pun :)
siap tamo kua dr kete ni
sonok drive
View all 11 photos...
Today baby mamy n dady ni da masuk setahun 6 bulan. Alhamdulillah... Byk gak progress yang mamy nampak. For sure makin noty, fuhh. Letey duk mengejar dia je, tapi bagus gak leh mamy n dady kurus sket hehe . Mamy rasa yang paling obvious baby mamy ni makin la manja. Ada masa2 tu nak dokong n melekappp jek. Merajuk jangan cakapla, siap nagn muka, jeling sume lengkap huhu. Kalau tejatuh sket mesti cakap "kett, kett" = sakit n suh tiop tempat yg sakit tu. Kalau tak tiop slagi tu la dia buat2 nanis . Vocab pun da byk yang improve. Dah boleh buat ayat2 yang simple n makin paham apa yang kita cakap or suruh.

Adam paling suka naik kete n gi jalan2. Dalam kete dia mmg behave, duk diam jek lam car seat. Gud boy! Cuma satu jek mamy risau, bab appetite. Memang susah tul nak suh dia makan. Makan sket, gigit2 pastu kuakan balik. Suma makanan dia buat camtu. Cuma susu jek la yang dia nak minom. Nasib baik menten montel hehe. Ada pape rahsia tak ek nak suh anak senang makan?

Mamy n dady doakan Adam sentiasa sihat, makin bijak, n jadi gud boy keh. Luv u bebeh..muahss

ps: Gambo kat bwh ni masa gi jusco, genap setaun 6 bulan



[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net