By: Mamy Mona And Dady Medy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 6-Oct-2008 01:24 Email | Share | | Bookmark
::: Raya Sakan - Episode 1 :) :::

Adam wif kezen = arif
sebaya nih arif tua 2 bulan ++ jek
mcm2 gaya ada ni kuak lentang
View all 95 photos...
Salam Lebaran 2008!!!

Wah taun ni rasa meriah semacam lak sambut raya hehe. Dari buat persiapan aritu dah jd tak sabo2 nak raya. Agaknya sebab Adam pun da beso kan dah ala2 paham nak beraya. Tu yg tambah sonok.

Tahun ni first day raya kat umah MIL = Taman Melewar, Gombak. Alhamdulillah kami mmg tade masalah tiap kali nak beraya. Maklumla dua2 org KL, tayah nak gado2 osom umah sapa dulu hehe. Cuma kena rotate jekla malam raya umah sapa. Dalam satu hari dua2 umah da leh sampai . Belah Dady Adam ni mmg meriah sikit sebab family besor kan, tambah pulak taun ni umah MIL jd stop centre utk sume family bekumpul. Fuhhhh mmg hapening. Adam pagi2 da bangun nak pakai baju raya sbb tgk kezen2 dia da siap besampin dr kul 730 pg. Semangat abisss. Baju raya depa lak sedondon kaler biru = MIL sponsor. Lagik la bekobar2 nak pakai.

Lebey kurang kul 1230 mamy pun tukarkan Adam baju sedondon kami anak banak taun ni = kaler pepel gelap utk beraya ke Kramat lak. Disebabkan da tgh hari, Adam pun da ala2 sleepy makanya tak byk la gamba kami sedondon huhu. Yang tabes plan kami nak pi begambo kat studio tak kesampaian kes cina kedai gba tutop lak kedai . Makanya tadela gamba sefemeli side Kramat taun nih. Nak amik gamba guna kamera sendirik pun leh telupa adehla. Frasnyaaaa... Yang ado jekla ye

Cedondon tak

Bila Adam beraya Sakan

Macam2 Raya


Tuesday, 23-Sep-2008 00:30 Email | Share | | Bookmark
@@ Happy Beday Dady!!! @@

br smpi da suh amik gamba
Tarraaaa semestinya by Kak anna :)
sedappp
View all 22 photos...
Semalam, 22 September 2008 = beday Dady Adam. Disebabkan bulan puasa, kami sambut ala kadar jek. Prezzy da kasik kul 12 malam tu sambil nyanyi2 ngan Adam + Tokma. So smlm kami (tokma+Acu n Fren) siap2 solat maghrib kat umah, pastu mamy pun open table = gi bebuka kat Sri Ayuthaya, Putrajaya. Mamy da siap2 pi order fud tgh hari tu . Mamy anta kek siap2 (by Kak Ana) kat org restoran tu utk seperaiskan dady nanti. Yang lawaknya bila kami sampai sana, budak tu leh pi tanya kat dady adam "Bang nak kene nyanyi gak ke?" Mr. Medy cpt2 la cakap "tayah2...its ok..its ok". Apparaaaaaaaaa ilang da seperais. Plan asal nak suh depa bwk kek tu n nyanyi reramai huhu. So kek jek la yg seperais, mamy mintak depa anta pas makan . Layan ar kan. Fud mmg terbukti la kan sedap kalau kat SA nih. Antara yg mamy order :

1) Ikan Sweet Sour
2) Sotong goreng tepung
3) Butter Prawn
4) Green Chicken Curry
5) Crispy Crab
6) Telur Dadar
7) Sayur Campur
Tomyam
9) Sayur kailan ikan masin
10) Kerabu mangga

Perghhhh mmg kenyang perot suka ati

To Mr. Medy @ Dady Adam @ My Other Half @ My Dearie Hubby @ My Sweety ...

HAPPY BEDAY!!! May God Bless us Always aminnnn...
WE LOVE U SOOO MUCH BEBEH...MUAHHHHSSS

Theme Golf nih , comey kan (urop Y Adam da kebas awal2)

Us

Wif Tokma

Antara Menus



Wednesday, 27-Aug-2008 03:23 Email | Share | | Bookmark
@@ Adam n Co Coti2 @ Melaka @@

br smpi
 
lepak2 lu lam bilik
View all 58 photos...
Last week mamy n Adam folow dady kursus ke Melaka. Lama benor da rasanya tak bawak Adam kuar dr Kolumpo huhu. Sejak mamy beruwek2 ni pejalanan dr Putrajaya ke Keramat @ Gombak pun da rasa jaun mcm pi Kelantan. So bila da ok sket ni, n da leh makan rasa kuat sket la nak bejalan jauh (even tak la jauh mana pun hehe). Mamy da plan siap2, time dady kursus (pg smpi malam okeh) mamy nak kua jalan2 cuci mata + soping ngan Anty Nora. Mmg kat Kl pun tak sempat nak soping huhu. So antara xtvt kami kat sana :

1) Smpi Mlaka Jemahat ptg, mlm pas gerib pi makan ikan bakar yg sgt yummy kat Tanjong Batu (Pi ngan Anty Nora n co). Mmg da ngidam sgt nak makan kat stu. Soooooooooo mmg byk gile la mamy makan. Adam jek moody sket kes ngantok + malu2 ayam ngan Batrisyia ahaqs. Tq Uncle jugek banje kami malam tu. Dady Adam tak polow sbb da start class.

2) Esoknya pagi2 buta Anty nora da tecongok pan otel hehe. Plan nak pi Dataran Pahlawan. Bawah tu ada bykkkkk sgt kedai yg bes2 antara yg mamy da aim awal2 = Brand's Outlet n FOS . Dapat gak la rembat baju raya Adam n baju peknen mamy. Yg syioknya kat Mlaka byk sgt choice kalau compare ngan kat KL. Agaknya org2 Mlaka ni tak suka beli kat kedai2 mcm tu kot hehe. Yg lawaknya budak kecit bedua tu mmg mcm2 perangai. Sorang ni ok, sorang ni melalak. PAstu dua2 bercekau rebut itu ini. Aduhla... mmg cabaran tol kua tanpa hasben2 di sisi ni ahaqs. Apapun mmg sonokkkkkkkkk sgt. Da dekat kul 5 baru kami balik otel. PAstu Anty Nora singgah bilik nak mandikan Batrisyia. Apa lagik berendam la depa lam bath tub tu. Jadik la kan, cuaca tak bes la nak bwk pi pool. Malam tu lak kami pi makan ikan bakar lagik kali ni ngan Dady Adam + geng2 kusus. Fuhhhhhh mmg puas ati 2 ari beturut2 makan sodappp.

3) Esoknya kami da check out. Singgah Umah Anty Nora kat Ayer Keroh + pi lunch kat Restoran Terapong kalau tak silap. Leh tahan gak la sedap makan kat situ. Dalam kul 3 lebey kami pun balik ke Putrajaya.

Mmg sonok even dekat je pun pi becuti, kejap lak tu hehe. Sakit2 gak la badan penangan byk bejalan . Tq to Anty Nora n co coz bwk kami jalan2 ek. Nanti mai KL tdo kat teratak kami lak keh.

Baby Mamy yg da makin montel balik





Tuesday, 12-Aug-2008 04:00 Email | Share | | Bookmark
@@ 08.08.08 @@

malam beronggeng
pantin br balik rehersal
smpi2 terus pose hehe
View all 53 photos...
Nak gak tu wat entry 888 hehe. Ramai tul pilih tarikh ni wat kenduri kawen. Salah sorangnya sepupu mamy = Azzura Azizul Azman. Kalau sapa2 yg sokmo tgk Wanita Hari Ini mesti pasan muka dia hehe. Dulu dia menang Petandingan Olay tu no 1 tu yg tv3 terus amik jd pengacara. Minah ni mmg petah pun becakap dr kecik, no wonder la kan. Memandangkan 888 tu ari jemahat so Adam n co telepas la nak tgk depa nikah. Malam tu pas gerib dia buat kenduri utk sedara mara. So kami singgah la, mmg hapening ngan karaoke n joget lambak hehe. Org melaka la katakan. Penyanyi undangan temasukla tokma n Along mamy. Ober tau. Pantin pompuan ni mmg kaki nyanyi, dr kecik mmg sore da sedap. So sume pakat suh dia nyanyi . Esoknya reception kat Pandan Lake Club. Pantin kene nyanyi lagik ahaqs. Layanla nasib pantin sporting abih. Nak tgk depa kawen leh tgk kat NONA 16 Ogos ni.

Adam memula ok je, lama2 mcm2 peel nak balik la …. Nak dokong la… nak masuk bwh meja la aduhai. Budak2 kan mana leh lelama.

To Jua n Zain ….. Welkem to da club . Semuga bebahagia ke akhir hayat. aminnnnn

Adamku yg da kurus.. huhu





Wednesday, 30-Jul-2008 08:40 Email | Share | | Bookmark
@@ Beday Sana Sini :) @@

On da way
ke umah
Fahmi
View all 50 photos...
Ramai tul org beday lan julai ni ek. Kami sempat attend 3 beday party.

Party 1 :
Beday Fahmi anak anty CT, kat putrajaya je. Sebenanya masa ni mamy tak sihat sgt. Tapi pg2 tu da janji ngan Adam dia asik sebuttt jek jom la mamy pi bebeday to u. Sian lak. Dady lak tade aritu. So kami pi bedua jek. Kek sgt comel n sedap. Sian tuan umah sorang2 je. HAppy Beday fami.... Be gud keh

Party 2 :
Beday Airis anak anty Nyah geng GGH mamy hehe. Beday ni kat kramat. Mmg havoc kalau GGH da bekompol even tak cukop korum. Beday gel sgt behave, suka mamy tgk. Patut cpt dapat adik ahaqs. Menu sgt byk smpi tatau nak makan apa. Sedap lak tu. Epi beday Airis... LAp u bebeh.

Party 3 :
Beday kezen Adam = Amir. Buat utk family jek. But still hapening. YAng tak beday pun dapat adiah. I likeee. Dapat jumpa kezen tebaru adam = Baby Ilham Imani. Sgt bulat n kiut. Geram mamy tgk. Seperti biasa Adam tak kasik mamy dekat = jeles huhu. Siap dia pun baring sebelah baby nak kan pehatian haha.






[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net